Ben jij opzoek naar een uitdagende stage? Ben jij een denker én een doener met een passie voor complexe maatschappelijke vraagstukken die spelen in de zorg? Dan hebben wij een toffe stage voor je.

 

Dit ga je leren

Samen met de stakeholders en ons ga je in uiteenlopende projecten aan de slag om de zorgsector te versterken. We richten ons daarbij voornamelijk op de volgende pijlers: meer ondernemerschap, mensgerichtheid, meer dialoog en meer (implementatie van) innovatie. Concreet betekent dit voor jou dat jij ons helpt om zicht te krijgen op problemen in de zorg door onderzoek, navraag te doen en mee op pad te gaan, als wel te ondersteunen in de ontwikkeling en uitvoer van projecten.

Tijdens de stage kom je in aanraking met verschillende stakeholders in het Nederlandse zorglandschap: je gaat in gesprek met zorgprofessionals, innovators, wetenschappers, bestuurders en sociaal ondernemers. Je leert hun taal, over het systeem en over de daarbij behorende prangende maatschappelijke vraagstukken. Vervolgens ga je met ons aan de slag om interventies te ontwikkelen en implementeren die het antwoord vormen op de bestaande problematiek.

In deze stage krijg jij ook de mogelijkheid om zelf een project te managen. Afhankelijk van de lopende projecten en jouw interesses gaan wij nadenken over hoe wij jouw interesses en kennis optimaal kunnen benutten. Hierdoor heb je niet alleen de kans om je te ontwikkelen, maar lever je ook een bijdrage aan het Nederlandse zorgsysteem.

 

Zo ziet jouw dag eruit

Als stagiair(e) bij SMO werk jij in een zeer dynamische omgeving. Wij hebben een jong, gedreven en ondernemend team die een goede werksfeer en professionalisme hoog in het vaandel hebben staan. Je werkt daarbij zelfstandig, maar krijgt hulp wanneer jij dat nodig hebt.

Naast de ruimte om te werken binnen jouw gevarieerde takenpakket, nemen we jou zoveel mogelijk mee in andere bezigheden. Je gaat mee naar afspraken met partners, denkt mee over lopende zaken, gaat naar externe evenementen en ondersteunt bij onze eigen evenementen.

Reken er wel op dat jij van alle kanten wordt gebombardeerd met kennis, de vraag naar jouw visie op zaken, nieuwtjes over de zorg en uitnodigingen voor relevante evenementen en conferenties.

 

Dit ben jij

  • Een 3e jaars HBO/WO-student of Master student;
  • Beschikbaar voor minimaal 5 maanden met start in september 2019, voor minimaal 32 uur per week;
  • Pro-actief en een teamplayer;
  • Zelfstandige werkhouding en hands-on mentaliteit;
  • Denkt in problemen én in oplossingen;
  • Resultaatgericht of resultaatgericht willen worden;
  • Je spreekt en schrijft vloeiend Nederlands en Engels
  • Affiniteit met zorg en maatschappelijke vraagstukken is een pré;

 

Dit zijn wij

Door de snel veranderende wereld worden het bedrijfsleven, de overheid en de wetenschap geconfronteerd met steeds complexere vraagstukken; duurzaamheid, vergrijzing, groeiende ongelijkheid, het gat tussen onderwijs en de arbeidsmarkt. Stichting Maatschappij en Onderneming (SMO) is een denk- én doetank en identificeert en signaleert maatschappelijke vraagstukken. Als trusted third party verbindt en activeert SMO key stakeholders om samen maatschappelijke ambities te realiseren. Dit doet SMO vanuit vijf thema’s; Purpose, Innovatie & Ondernemerschap, Healthcare, Arbeidsmarkt, en Duurzaamheid. Vlaggenschip projecten van SMO zijn o.a. de Rotterdam100, Circular Minds Conference, de Medewerkersdialoog en de Purpose Accelerator.

En oh ja, wij bieden hiervoor een marktconforme stagevergoeding volgens een vast schalensysteem.

Nu wil je misschien met ons verder praten? Dat kan. Stuur een mail naar onderstaand e-mailadres met jouw vraag, opmerking óf direct je cv en een begeleidend schrijven.

 

Juliëtte Boughouf, projectmanager SMO Healthcare

boughouf@smo.nl