Publicaties

Filantropie in Nederland – Een Inleiding

Filantropie in Nederland – een Inleiding

Prof. dr. L. (Lucas) Meijs,

Nederlanders geven massaal aan goede doelen. 85% van de Nederlandse huishoudens doneerde in 2011 aan het goede doel. We geven niet alleen veel geld, maar we doen ook veel aan vrijwilligerswerk. Van oudsher kennen we een levendige civil society met vele verenigingen en stichtingen. Dat was traditioneel zo en zal naar verwachting ook in de toekomst zo zijn. Naar verwachting zal Filantropie een steeds belangrijkere rol gaan spelen in de huidige veranderende samenleving.

Maar welke partijen geven het Nederlandse filantropielandschap nou vorm? In dit artikel stelt prof. dr. Lucas Meijs – hoogleraar Strategic Philanthropy aan de Rotterdam School of Management – de verschillende spelers voor die in de Nederlandse filantropie actief zijn, en hoe die zich tot elkaar verhouden.

Lees hier het hele artikel.

Dit artikel is een onderdeel van onze publicaties over Filantropie in Nederland van SMO. Benieuwd naar meer? Bestel hier de hele publicatie, of lees één van onze andere artikelen.

Maatschappelijke ambities versneld realiseren, dat doen we samen!

Categorie: . Tag: .
Gepubliceerd 14/03/2017
Labs Arbeidsmarkt, Innovatie & Ondernemerschap,

Gerelateerd


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/smo/domains/smo.nl/public_html/wp-content/themes/thecompany/woocommerce/single-product/related.php on line 78