Publicaties

skyline-1601187_1920

Entrepreneurial Ecosystems: Global Start-up Communities

Succesvolle start-ups kunnen door innovatie, banengroei en economische ontwikkeling een impuls aan een regio geven. Wereldwijd worden ecosystemen geboost om de ontwikkeling van start-ups optimaal te stimuleren. Toch wordt de ontwikkeling van een dergelijk gebied vaak tegengehouden door scepsis, symboolpolitiek of het ontbreken van de infrastructuur die nodig is om een bedrijf na de beginfase van de grond te laten komen.

Om te ontdekken hoe je een ecosysteem schept waarin start-ups tot bloei komen kijken schrijvers professoren Erik Vermeulen (Tilburg University) en Mark Fenwick (Kyushu University) naar drie centrale aspecten van een modern start-up ecosysteem. Zij behandelen hierbij het gebruikmaken van de al aanwezige lokale middelen, het ontstaan van een internationaal start-up ecosysteem en het gebruikmaken van de grondstoffen die uit dit internationale ecosysteem voortkomen.

Klik op deze link voor het volledige artikel.

Deze publicatie is in het kader van de How to Get There Summit van 17 november 2016 tot stand gekomen. Het is onderdeel van een serie publicaties binnen het thema Innovatie & Ondernemerschap over Entrepreneurial Ecosystems. SMO, powered by DutchCE.

Gepubliceerd 28/10/2016