SMO Promovendi

SMO Promovendi is een bottom-up beweging van jonge wetenschappers uit heel Nederland die zich vrijwillig inzetten vanuit twee projecten voor de toekomst van de zorg en circulaire economie. Waarom? Omdat het om de toekomst van onze en komende generaties gaat! Wij geloven dat wij met onze unieke combinatie van gemene delers (onze analytische skills, ambitie en maatschappelijke interesse) én diversiteit aan specialisaties (van filosofie en economie, tot biomechanical engineering, neurowetenschappen en geneeskunde) een onafhankelijke, frisse blik op de zorg en het thema duurzaamheid kunnen bieden.

Onze expertise en frisse blik op deze thema’s delen we graag! Na het signaleren en identificeren van zorg en duurzaamheid gerelateerde vraagstukken in onze onderzoeksfase, verbinden en activeren wij vervolgens de stakeholders. Dit doen wij onder andere door het uitvoeren van netwerkonderzoeken, netwerkanalyses, scenariodenken, het aanbieden van workshops, het uitbrengen van publicaties en het organiseren van evenementen. Wij beschikken over een breed netwerk van wetenschappers, beleidsmakers en ondernemers. We werken  nauw samen met onder andere Promovendi Netwerk Nederland, Erasmus Centre for Entrepreneurship, Zorginstituut Nederland, deRotterdamseZorg en de Gemeente Rotterdam. Door onze slagkracht en expertise kunnen wij een actieve en brede bijdrage leveren op vraagstukken die belangrijk zijn voor de toekomst.

Benieuwd hoe wij ons inzetten voor duurzame oplossingen in één van onze projecten rondom de zorg? Zie www.zorg41.nl.

“Je wordt constant gedwongen om over de grenzen van je eigen vakgebied heen te kijken omdat je samenwerkt met andere disciplines. Ik zie de noodzaak om mensen over grenzen heen te laten kijken en stil te laten staan bij wat er gebeurt in hun omgeving. Daarnaast worden we zelfs binnen ons eigen vakgebied geconfronteerd met andere inzichten.”Bram Onneweer, SMO Promovendus, TU Delft

Jong SMO

SMO verbindt overheid, bedrijfsleven, wetenschap met jongeren. Binnen SMO zijn drie jongeren afdelingen: SMO Studenten, SMO Young en SMO Promovendi. Samen met dit jong talent, de veranderaars van morgen, worden tools als scenariodenken, brainstormsessies en pilotprojects ingezet om een maatschappelijk vraagstuk te analyseren, de dialoog te starten en toekomstbestendige oplossingen te formuleren én op te lossen! Wil jij je ook aansluiten bij Jong SMO?