D. (Dianne) Bevelander, MBA & PhD

Dianne Bevelander Goed

Dianne Bevelander is Executive Dean van de MBA programma’s aan de Rotterdam School of Management (RSM) van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR). Zij behaalde haar MBA aan de universiteit van Kaapstad, Zuid Afrika en een PhD aan de Universiteit van Lulea te Zweden. Dianne neemt zitting in een aantal internationale onderwijscommissies en is ze een veelgevraagd spreker op internationale conferenties.

Daarnaast is zij lid van het RSM Executive Management Committee. Zowel aan de RSM als op diverse internationale business schools geeft Dianne les in Personal Leadership Development. Haar primaire onderzoeksgebieden zijn onderwijsmanagement, sociale netwerktheorie en de ontwikkeling van human capital, met een specifieke nadruk op de carrièreontwikkeling van vrouwen.

Dianne heeft exclusief voor vrouwen aan de RSM een keuzevak opgezet,dat zich richt op ‘women empowerment’. Het is bedoeld voor vrouwen die een leidende rol ambiëren.Een beklimming van de Kilimanjaro is onderdeel van het vak en dient als metafoor voor de businesswereld: geen top is te hoog.