De kracht van innovatie en ondernemerschap aantonen om de concurrentiepositie te versterken.

Wij geloven dat de maatschappij toptalenten nodig heeft die duurzame innovaties kunnen ontwikkelen voor complexe maatschappelijke uitdagingen zoals het realiseren van de Next Economy. Hiervoor biedt SMO samen met haar partners leertrajecten en programma’s aan in ondernemerschapseducatie, persoonlijke groei en carrière- en netwerkontwikkeling.

Binnen het thema Innovatie & Ondernemerschap verbinden wij het ontwikkelen van de nieuwe generatie aan het realiseren van maatschappelijke ambities.

 Vragen of interesse?

Maud Hartstra
hartstra@smo.nl

Projecten Innovatie & Ondernemerschap

ROTTERDAM100

De Rotterdam100 is een unieke talentencompetitie voor excellente studenten en young professionals. Corporates, overheden en talenten buigen zich hier samen over de meest actuele Next Economy businesscases. Zie de website voor meer informatie.

NATIONAAL TRAINEE EVENT

Het Nationaal Trainee Event (NTE) brengt high potentials uit zowel de publieke als private sector bij elkaar om aan de toekomst van Nederland te werken. Dit jaar staat het event in het teken van een thema dat alle organisaties, publiek en privaat, aan gaat: The Next Economy. Meld je hier aan. 

LoopedGoods

Maak kennis met de eerste Circulaire Webshop van Nederland:

www.LoopedGoods.com. Wij hebben onze krachten gebundendeld met VerdraaidGoed, NUDGE, Het Groene Brein en Nederland Circulair om circulaire producten in het zonnetje te zetten. Dit doen wij omdat wij geloven dat nog onbekende en onontdekte circulaire ondernemers van belang zijn voor een circulaire systeemverandering.

PUBLICATIES

SMO-auteurs zoals beleidsmakers en wetenschappers brengen concrete stappen in kaart voor het ondernemen in deze maatschappij. Zie hier de publicaties van SMO.

Evenementen

Rotterdam100 – 2018

Ben jij een ambitieuze student of young professional? De Rotterdam100 is een extra curriculair programma voor talentvolle studenten en young professionals, die verder willen kijken dan reguliere onderwijsprogramma’s en passie hebben voor interdisciplinaire samenwerking en de Next Economy. Tijdens deze talentencompetitie werk je in multidisciplinaire teams samen met onder meer ABN AMRO, CGI, TNO, Humanitas […]


Nationaal Trainee Event 2017

Het NTE wordt dit jaar voor de vijfde keer georganiseerd. Na het succes van de voorgaande vier evenementen belooft het dit jaar wederom een dag vol inspiratie, boeiende sprekers, creativiteit en nieuwe inzichten te worden. Om even kort uit te leggen: Het NTE 2017 staat in het teken van Next Economy. Dit is een buzzword dat alle uitdagingen representeert die […]


Rotterdam Science Tower

Nationaal Trainee Event 2016

Het NTE 2016 zal in het teken staan van de transitie naar een circulaire economie. De ontwikkeling van de ruim 150 trainees staat centraal, maar ook het belangeloos nadenken over nieuwe ideeën en de rol van de trainees in een transitie naar een circulaire economie. Gedurende het event zullen door middel van workshops, sprekers en […]


Aantal plaatsen: 250
Rotterdam Science Tower

Publicaties

Expertpanel: Cyber Security en Grenzeloos Hacken

Een interdisciplinair panel van experts geeft hun visie cyber security. Onze digitale samenleving is kwetsbaar. Steeds weer worden we eraan herinnerd dat cyber security een van de belangrijkste maatschappelijke thema’s voor de komende decennia is.


Filantropie in Nederland 2017

Wat is vrijwilligerswerk nou eigenlijk? En wat kunnen ondernemers ermee? In deze speciale heruitgave van Filantropie in Nederland vertellen toonaangevende leiders vanuit de wetenschap over het belang van moderne filantropie voor de samenleving.


Corporate Entrepreneurship: Ambidextrous Organisations

Relevant blijven is voor veel bedrijven nog een uitdaging. 40% van de Fortune 500 bedrijven uit 2000 bestonden tien jaar later niet meer. Wat is er nodig voor blijvend succes? Hoogleraar Corporate Entrepreneurship, Justin Jansen bespreekt de ambidextere organisatie.