Start op: 20 May 2016 om 14:00 tot 20:00 Aantal plaatsen: 50

Het is alweer tijd voor het laatste bedrijfsbezoek in de ‘Getting It Done Battle’. Rotterdam Partners nodigt de talenten voor deze gelegenheid uit in voormalig zwemparadijs Tropicana, waar nu BlueCity 010 is herrezen. BlueCity010 is een netwerk van circulaire ondernemers zoals Rotterzwam, Superuse Studios, Spireaux, Stadsimker, Studio Dist en de Aloha Bar die hun business plannen, grondstoffen en reststromen op elkaar aansluiten. Deze ondernemers experimenteren met hun afval en zoeken naar bedrijven die weer van deze afval kunnen leven. Zo worden business cases op elkaar aangesloten en wordt de ‘blauwe’ economie gestimuleerd. Een goed voorbeeld van de Next Economy, het thema wat centraal staat binnen de Rotterdam100!

Rotterdam Partners
Rotterdam Partners is een samenwerkingsverband van verschillende organisaties die tot doel heeft om de Rotterdamse en lokale economie te promoten en te versterken. Dat doen ze onder andere door organisaties, personen en netwerken in en om de stad met elkaar te verbinden, door vraag en middelen rondom investeringsvraagstukken bij elkaar te brengen en door actief en gericht te communiceren met bewoners, bezoekers, ondernemers én  studenten, zoals vandaag het geval is met het bedrijfsbezoek van de Rotterdam 100.

Make it happen!
Vandaag worden de talenten verwelkomd door Henk Vooijs en Klaartje Fuchs van Rotterdam Partners. Henk Vooijs roept de talenten van de Rotterdam100 op om niet alleen na te denken over de Next Economy, maar om vooral ook dingen te doen, te maken: “The real change comes from doing things. Make it happen!”. Na deze korte maar krachtige introductie is het de beurt aan Gilbert Curtessi van de SuGu Club. Hij deelt zijn ervaringen op het gebied van ondernemen en blijkt niet te beroerd om het ook over zijn mislukkingen te hebben. Hij moedigt de studenten aan om grote ambities te hebben, maar geeft hen ook mee dat grote ambities vaak in kleine stapjes gerealiseerd worden: “Starting with what you already have close to you, connecting with people outside of your organization and creating synergy together, that’s what entrepreneurship in the blue economy is about.”

RotterZwam
Mark Slegers, een van de initiators van RotterZwam, gaat verder in op het principe van de blauwe economie: RotterZwam is een initiatief dat invulling wil geven aan de circulaire stad. Als je naar de natuur kijkt, dan is daar geen afval. De natuur gaat symbiotische relaties aan. De output van het ene systeem is de input voor het andere systeem.” Slegers moedigt de studenten van de Rotterdam 100 dan ook aan om de natuur ‘mee te nemen’ naar de boardrooms van hun toekomstige werkgevers. “Hoe kunnen we dat dan doen?”, is de vraag van de een van de studenten. Slegers antwoordt dat de studenten klein kunnen beginnen: “Koffie is een van de meest verhandelde goederen wereldwijd. Koffieafval kan als vruchtbare grond dienen voor heel veel gewassen, waaronder dus oesterzwammen!”

Dat de studenten overtuigd zijn blijkt wel als zij na afloop bijna allemaal een RotterZwam-Growkit aanschaffen, waarmee zij hun eigen koffiedik thuis kunnen omzetten in oesterzwammen. Ook de oesterzwambitterballen die studenten bij de borrel in de Aloha Bar voorgeschoteld krijgen vinden gretig aftrek.

Met het bezoek aan Rotterdam Partners is de Getting It Done Battle definitief tot een einde gekomen. Het vizier is vanaf nu volledig gericht op de finale.

Finale Rotterdam 100
Om Nederland klaar te stomen voor de Next Economy moeten we blijven innoveren. Binnen de talentencompetitie Rotterdam100 worden toptalenten aan toonaangevende bedrijven verbonden om de krachten te bundelen en samen versneld te innoveren.

Tijdens de finale van de Rotterdam 100 op dinsdag 7 juni 2016 presenteren de 4 overgebleven teams hun innovatieve oplossingen voor de business cases waar zij de afgelopen 3 maanden tijdens de Getting It Done Battle aan gewerkt hebben. CEO’s, ondernemers en ambitieuze studenten komen samen in een bruisende omgeving. Het belooft een vol programma te worden met toespraken van onder meer burgemeester Aboutaleb en Teun van de Keuken van Tony’s Chocolonely, Get in the Ring pitch battles en de presentaties van innovatieve oplossingen voor de Next Economy. Het spektakel wordt afgesloten met een feestelijke bedrijfsbarbecue waarbij er volop gelegenheid is om te netwerken.

De finale vindt plaats van 15:00 tot 17:00 uur op de Erasmus Universiteit. Reserveer uw plaats hier.

Contact