Ben jij een denker én een doener met een passie voor complexe vraagstukken in de zorg? SMO is op zoek naar een stagiair(e) Zorgmedewerker van de toekomst!

Over SMO
Door de snel veranderende wereld worden zowel bedrijfsleven, als overheid en wetenschap geconfronteerd met steeds complexere vraagstukken. SMO (Stichting Maatschappij en Onderneming) identificeert en signaleert maatschappelijke vraagstukken die een gezamenlijke aanpak en een groot aanpassingsvermogen vereisen. Als trusted third party verbindt en activeert SMO key stakeholders om samen maatschappelijke ambities versneld te realiseren. Dit doet SMO vanuit vier verschillende labs, namelijk: Innovatie & Ondernemerschap, Zorg & Welzijn, Onderwijs & Wetenschap, en Duurzaamheid. Voor het lab Zorg & Welzijn zijn wij op zoek naar een enthousiaste stagiair!

Wat doen wij binnen het lab Zorg & Welzijn?
Door grote verschuivingen in de zorg komt het zorgsysteem zwaar onder druk te staan. Deze ontwikkelingen vragen om nieuwe kennis en vaardigheden van de zorgmedewerker. Hoewel bestuurders vaak wel inzicht hebben in de noodzakelijke veranderingen, weten zij nog niet goed hoe duurzame inzetbaarheid van de medewerkers te realiseren en klinken hun toekomstplannen nog niet door op de werkvloer.  SMO, deRotterdamseZorg en de Gemeente Rotterdam hebben daarom de gezamenlijke  ambitie om door een gefundeerde zorgmedewerkersdialoog inzichten te bieden in de duurzame inzetbaarheid van de zorgmedewerker. Aankomende tijd zal SMO deze zorgmedewerkersdialoog om verschillende locaties worden uitgezet. Daarnaast zet SMO zich binnen het Lab Zorg & Welzijn doormiddel van publicaties, workshops, health innovation challenges voor ondernemers en Summits voor de top van de Nederlandse zorgwereld actief in op kennisverspreiding, verbinding én activering van stakeholders. Dit doen wij o.a. in samenwerking met organisaties zoals Zorginstituut Nederland, Vilans, Mezzo, Microsoft, Zorgvoorelkaar.com, CNV, Gemeente Rotterdam, deRotterdamseZorg en het Erasmus Centre for Entrepreneurship.

Wat bieden wij?
Wij werken met een jong, gedreven en ondernemend team en hebben een goede werksfeer hoog in het vaandel staan. Daarnaast krijg je in de ondernemende en inspirerende werkomgeving veel verantwoordelijkheden, bouw je aan je persoonlijke netwerk, spar je met topbestuurders vanuit het SMO netwerk, en heb je de mogelijkheid om jezelf te breed te ontwikkelen door onder andere ervaring op te doen met projectleiderschap. Daarbij krijg je gedurende de periode dat je bij ons stage loopt, een stagevergoeding.

Waar ga je als stagiair mee aan de slag?

 •       Je leidt en coördineert zelfstandig de Medewerkersdialoog in verschillende regio’s
 •       Je maakt de vertaalslag van onderzoek naar concrete en toepasbare oplossingen
 •       Je denkt strategisch mee over de rol van de ontwikkelingen binnen het lab Zorg & Welzijn en de rol van de Medewerkersdialoog hierin
 •       Daarnaast onderhoud je  interne- en externe relaties

Wie zoeken we?

 • Een derdejaars Bachelor- of Masterstudent, of recent afgestudeerde;
 • Die beschikbaar is voor minimaal 4 tot 6 maanden;
 • Een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal heeft;
 • Met maatschappelijke ambitie en interesse in de zorg en arbeidsmarkt;
 • Die proactief en ondernemend is;
 • Communicatief sterk is en graag samenwerkt in een interdisciplinair team.
 • Industrieel ontwerp en/of Bedrijfskunde is een pré;.

Wil jij hier onderdeel vanuit maken? Ben je een denker én een doener? Houd je van wetenschap, maar ben je ook pragmatisch en heb je commerciële skills en ben je geïnteresseerd? Dan zijn wij opzoek naar jou! Stuur dan je CV en motivatie t.a.v. Daphne Truijens naar vacature@smo.nl.

Voor meer informatie www.zorg41.nl & www.smo.nl