Publicaties

zelfregie-logo

Van zelfregie naar zorginnovatie

15,37

“Patiënten moeten meer zelfregie nemen”, klinkt het steeds vaker in de zorg. Dit lijkt enerzijds bittere noodzaak: om ook met de stijgende zorgdruk goede zorg te kunnen leveren, wordt er voor het organiseren en uitvoeren van zorgtaken een groter beroep gedaan op de burger zelf en zijn directe omgeving. Anderzijds is het ook een recht: burgers krijgen steeds meer inspraak in de zorg en hebben meer te kiezen. Hoe je er ook naar kijkt, de roep om zelfregie lijkt een trend waar de zorg niet omheen kan.

Maar wat is zelfregie eigenlijk? In hoeverre nemen mensen nu al zelfregie? En hoe kunnen we het mensen makkelijker maken om zelfregie te nemen?

Deze publicatie bevat een bundeling van essays en interviews over zelfregie, ieder geschreven met een andere bril. Door deze beelden met elkaar te delen, heeft een abstract begrip voor ons concrete vormen aangenomen. Een vorm waardoor we vooruit kunnen kijken naar nieuwe samenwerkingen en innovaties in de zorg. Kijkt u met ons mee?

Uitverkocht

Categorie: .
Gepubliceerd 03/11/2016
Labs Zorg & Welzijn,

Gerelateerd


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/smo/domains/smo.nl/public_html/wp-content/themes/thecompany/woocommerce/single-product/related.php on line 78