Binnen Jong SMO is ook een groep ambitieuze en maatschappelijk betrokken studenten actief. SMO Studenten zijn kritisch, denken na over het nieuws van vandaag, maar kijken vooral vooruit. De studenten fungeren als student consultants en zetten zich daarmee in om actuele maatschappelijke vraagstukken binnen én buiten de universiteitsbanken op de kaart te zetten.

SMO studenten wordt geleid door het SMO Studenten Board. Zij organiseren op parttime basis hét talentenevent van Rotterdam: de Rotterdam100. Deze talentencompetitie richt zich op het aantrekken en ontwikkelen van de meest getalenteerde studenten en young professionals. Deze talenten gaan in multidisciplinaire teams aan de slag met uitdagende bedrijfscases van topbedrijven. Het programma omvat 2 evenementen in een periode van 3 maanden: de matchmaking day en de 24 Hour Creation Battle. De top talenten ontwikkelen zo ondernemerschapsvaardigheden, werkervaring bij topbedrijven, nieuwe carrière mogelijkheden en een waardevol netwerk. Kijk voor meer informatie over de Rotterdam 100 of om je aan te melden voor de competitie hier.

De SMO Studenten vergroten hun eigen competenties en maken impact door het:

  • Meewerken aan een wetenschappelijke publicatie in samenwerking met promovendi uit heel Nederland
  • Organiseren van evenementen voor studenten om maatschappelijke thema’s onder de aandacht te brengen
  • Sparren met recruiters, CEO’s, topondernemers en prominente academici
  • Oplossen van actuele bedrijfsvraagstukken

Enthousiast geworden? Word dan actief binnen onze groep van ambitieuze studenten! Neem contact op met Micheala Trinks via chairman@smostudents.nl.