De kracht van innovatie en ondernemerschap aantonen om de concurrentiepositie te versterken.

Wij geloven dat de maatschappij toptalenten nodig heeft die duurzame innovaties kunnen ontwikkelen voor complexe maatschappelijke uitdagingen zoals het realiseren van de Next Economy. Hiervoor biedt SMO samen met haar partners leertrajecten en programma’s aan in ondernemerschapseducatie, persoonlijke groei en carrière- en netwerkontwikkeling.

Binnen het thema Innovatie & Ondernemerschap verbinden wij het ontwikkelen van de nieuwe generatie aan het realiseren van maatschappelijke ambities.

 Vragen of interesse?

Noah Baars
070 35 28 528
baars@smo.nl

Innovatie en ondernemerschap projecten

ROTTERDAM100

De Rotterdam100 is een unieke talentencompetitie voor excellente studenten en young professionals. Corporates, overheden en talenten buigen zich hier samen over de meest actuele Next Economy businesscases. Zie de website voor meer informatie.

NATIONAAL TRAINEE EVENT

Het Nationaal Trainee Event (NTE) brengt high potentials uit zowel de publieke als private sector bij elkaar om aan de toekomst van Nederland te werken. Dit jaar staat het event in het teken van een thema dat alle organisaties, publiek en privaat, aan gaat: De Circulaire Economie. Meld u hier aan. 

HOW TO GET THERE SUMMIT 

De innovatie hubs van StartupDelta organiseren samen de How To Get There (HTGT) Summit op 17 november 2016. Tijdens de HTGT Summit werken corporates, startups en innovatiehubs samen als één hub om gezamenlijk sneller te innoveren. Zie de website voor meer informatie.

PUBLICATIES

SMO-auteurs zoals beleidsmakers en wetenschappers brengen concrete stappen in kaart voor het ondernemen in deze maatschappij. Zie hier de publicaties van SMO.

Benieuwd wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen?

Neem contact met ons op!

Evenementen

Talentencompetitie Rotterdam100 editie 2016-2017

Ben jij een ambitieuze student of young professional? De Rotterdam100 is een extra curriculair programma voor talentvolle studenten en young professionals, die verder willen kijken dan reguliere onderwijsprogramma’s en passie hebben voor interdisciplinaire samenwerking en de Next Economy. Tijdens deze talentencompetitie werk je in multidisciplinaire teams samen met onder meer ABN AMRO, CGI, KPN, ENGIE […]


Nationaal Trainee Event 2016

Het NTE 2016 zal in het teken staan van de transitie naar een circulaire economie. De ontwikkeling van de ruim 150 trainees staat centraal, maar ook het belangeloos nadenken over nieuwe ideeën en de rol van de trainees in een transitie naar een circulaire economie. Gedurende het event zullen door middel van workshops, sprekers en […]


Aantal plaatsen: 250
Rotterdam Science Tower

Rotterdam 100 Finale

Op dinsdag 7 juni 2016 organiseert SMO de Rotterdam 100 finale. 100 topstudenten zijn gekozen om deel te nemen aan de Rotterdam 100 dé talentencompetitie van Nederland. Zij hebben zich in verschillende ronden met pitches en business cases gepresenteerd aan bedrijven als ABN AMRO, CGI, Port of Rotterdam, Clean Tech Delta en Rotterdam Partners. In de finale gaan de […]


Aantal plaatsen: 250
Campus Woudestein, Erasmus Universiteit Rotterdam

Publicaties

Expertpanel: Cyber Security en Grenzeloos Hacken

Een interdisciplinair panel van experts geeft hun visie cyber security. Onze digitale samenleving is kwetsbaar. Steeds weer worden we eraan herinnerd dat cyber security een van de belangrijkste maatschappelijke thema’s voor de komende decennia is.


Filantropie in Nederland 2017

Wat is vrijwilligerswerk nou eigenlijk? En wat kunnen ondernemers ermee? In deze speciale heruitgave van Filantropie in Nederland vertellen toonaangevende leiders vanuit de wetenschap over het belang van moderne filantropie voor de samenleving.


Corporate Entrepreneurship: Ambidextrous Organisations

Relevant blijven is voor veel bedrijven nog een uitdaging. 40% van de Fortune 500 bedrijven uit 2000 bestonden tien jaar later niet meer. Wat is er nodig voor blijvend succes? Hoogleraar Corporate Entrepreneurship, Justin Jansen bespreekt de ambidextere organisatie.